Skrivet av: Kapten Nemo | fredag 20 juni 2008

Kort om queerperspektiv och Birgitta Ohlssons ”ställningstagande”

Det blir två korta inlägg denna sena kväll!

Svenska Dagbladet skriver om att 16 muséer denna sommar kommer att ha queerperspektiv, d v s ett homosexuellt perspektiv på sina utställningar.

Förutom att sådana utställningar ter sig mindre intressanta för övriga överväldigande majoriteten hetersexuella så får jag intrycket av artikeln att vissa utställningar drar saker och ting alldeles för långt. Att mena att den sammanhållning som fanns inom försvaret för över hundra år sedan skulle ha haft några sorts homosexuella undertoner är inget som har stöd i någon som helst forskning! Att visa bilder på ett gäng nakna och till synes överförfriskade soldater eller bilder på där en man har sin arm runt en annan mans axlar och sätta detta i en homosexuell kontext är rent ut sagt ohederligt.

 Birgitta Ohlsson (fp)

Dagens Nyheter skriver om att den folkpartistiske riksdagsledamoten Birgitta Ohlsson fått flertalet blombuketter för att hon ska ha visat kurage mot den nya FRA-lagen. Själv skulle jag vilja påstå att Ohlsson inte visat sig någonting alls. Att hon inte röstar emot förslaget är en del av skälet till att det går genom. Genom detta protesterar hon visserligen litegrann men knappast så att hennes partikamrater blir upprörda eftersom lagen ändå går genom med majoritet, oavsett vad hon röstar.

Riktigt kurage hade varit att hon hade röstat nej. Nu är hennes val endast feg populism och förtjänar inga blommor.

Annonser

Kategorier

%d bloggare gillar detta: